top of page
  • Skribentens bildHejsandra

2022 ett nytt odlingsår

Hej där! Plötsligt blev det ett helt nytt år igen. Det känns som att 2021 gick väldigt snabbt och att det inte alls var särskilt länge sedan som jag senast satt med fröpåsarna framför mig inför ett nytt odlingsår. 2021 var på många vis inte det bästa året, men ändå en helt okej tid att minnas tillbaka till.

En stor del av förra årets tankar och energi upptogs på annat håll och därför blev både skrivandet och mycket av min egentid åsidosatta. Jag hade helt enkelt inte orken att sätta mig ner med mina egna tankar när det var så mycket annat som rörde sig i tankebanorna.


2022 har jag på känn att blir ett mycket bättre år för mig personligen... och då tänker jag bland annat på den del av mig som älskar att så frön och se dem växa upp och ge mig fina blommor. Fjolårets odling blev lite "njäh"... Solen sken och värmde nästan lite för mycket och jag hade som vanligt underskattat mina odlingsytor och fick skramla ihop plantor från här och där för att fylla mina lådor. Skörden blev det lite si och så med på grund av värmen.


Just nu har jag lyft fram lådorna med fröpåsarna. Jag plockar lite med dem varje dag, drömmer lite om de buketter jag ska binda av blommorna och försöker hejda mig från att börja så. Åtminstone en vecka till ska jag försöka vänta innan jag sätter igång med vintersådder och förkultivering. Det är liksom inte nödvändigt att börja redan andra veckan i januari... Visst kliar det i fingrarna att få öppna fröpåsarna men än så länge nöjer jag mig med att bara se på dem, skriva excel-dokument med sorterna och göra odlingsplaner.


Har du börjat på med planeringen ännu? Köpt frön? Vad ska du odla?fyra bilder från sommaren 2021

92 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page