top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Aprilvädret de senaste 9 åren

Hur kan vintern vara så seg i år? Jag vill ha snöfritt, solsken och torra vägar helst igår. Frågan är bara om det är ovanligt snörikt i år eller inte?


Nja. Jag grävde i mitt bildarkiv för att se hur april sett ut bakåt i tiden och kan konstatera att vi bara har haft väldigt varma och torra vårar de senaste åren och därför känns det här nästan onaturligt och överdrivet.


Här är bilder tagna i april med början år 2011 (upp i vänster hörn) och fram till april 2019 nere till höger. Som du ser hade vi för inte längre sedan än 2018 en hel del snö i april... Så vet du vad jag tror, det blir en vår i år också bara vi ger naturen lite tid.


I går spenderade jag mina första trädgårdstimmar utomhus för i år. Först fick mammas äppelträd sig en omgång efter att ha sett förskräckligt ut i några år. Vädret visade sig från sina (!) mest dramatiska sidor med ymnigt snöfall, bländande solsken och som avslutning en riktig hagelskur som gjorde det rent av farligt att titta uppåt.


Och när jag nu hade värmt upp med att klättra i träd fortsatte jag med att styra upp ordningen i växthuset. Jag gillar "man tager vad man haver"-principen och gav kallsådderna i växthuset en mer ergonomisk arbetshöjd med ännu fler pallkragar. Bräder från gamla hönshuset sågades i lagom längder för att läggas tvärs över pallkragarna, och som bordsskiva duger skrupliga takplåtar gott. Inte särskilt fancy, men tillräckligt funktionsdugligt.


I ett hörn av växthuset har självsådda blåklint börjat gro jämsides ännu oidentifierade vårlökar. Förhoppningsvis ska mina kallsådder snart gro lika bra nu när de fick två extra lager plast på sig till natten.Utanför växthuset överraskades jag av ett tråg fullt med små groddar. Det här är frön från en botanisk tulpan som jag sådde i höstas och lämnade ut över vintern... Och det här, det gjorde min dag

116 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page