top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Bra tillväxt i växthuset

Den rådande värmen bromsar tillväxten i växthuset lite. En del dagar når temperaturen närmare 40°C, och då vädrar jag i båda ändarna av växthuset dygnet runt. Jag vattnar inte riktigt varje dag, men det är inte långt ifrån nu när det är olidligt och det torkar ut snabbare än snabbast. Hittills har jag använt regnvattnet från tidig vårvinter, men nu när tunnan är tom blir jag tvungen att ta till vattenslangen.


Kålen som Milea och jag sådde i början av mars (och ställdes ut i växthuset) är på gång. De växer riktigt bra trots varierande temperaturer.


Som ett experiment sådde jag en rad med sockerärter i växthuset. Jag tänkte att det kan vara trevlig att få lite baljväxter att äta redan tidigt på säsongen istället för att behöva vänta alltför längre. Det här är den stora ärtskidan ’Bamby’ som växer så det knakar.


Det som tar mest skada av att det är så varmt i växthuset, är min stora sådd med spenat. Jag chansade på att det inte skulle bli så varmt så här tidigt, och sådde en halv pallkrage med egna frön. Det växer visserligen, men jag är rädd att de går i blom för tidigt.


4 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page