top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Den oändliga vinterns reträtt

Järngreppet som håller oss fast i vintern lär vara på slutrakan. Idag är det -20°C och imorgon är det första regndagen för en vecka framåt. Mängden snö är lika häpnadsväckande som förra året och man borde vara cirkusartist för att balansera sig fram till trädgårdsskjulet.Men trots den kalla vårvintern ska vi inte deppa ihop. Det är också den ljuvligaste tulpantiden för växthustulpaner. När jag står i blombilen från Munsala trädgård på morgonen och försöker välja så kickar min beslutsångest in -nästan varje gång. Alla är fina och jag vill ha alla både åt mig själv och så att kunderna ska kunna välja mellan det fantastiska utbudet.


Hållbara tulpaner från Munsala trädgård


Ni förstår dilemmat va?


Och på tal om dilemman har jag ett riktigt stort problem när det kommer till tulpaner. Vi har för svalt i vårt hem och det gör att det tar en vecka innan tulpanerna slår ut. Om jag hade tillhört kategorin som föredrar tulpaner i knopp hade det varit perfekt... men jag älskar de ordentligt utslagna tulpanerna som jag sällan lyckas uppnå här hemma.


Min räddning för att få så här snygga tulpanbilder är min mammas ved-uppvärmda hem. Nu har jag precis skickat iväg ett par nya tulpansorter så att de ska få slå ut och bli fina inför fotografering.


Visste du förresten att tulpaner som har stått varmt i växthuset och växt snabbt, fortsätter att växa även efter skörd? och att dubble tulpaner ofta inte sträcker på sig lika mycket som de enkelblommiga?

55 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page