top of page
  • Skribentens bildHejsandra

En liten naturbukett från Terjärv

Hösten 2019 plockade jag en stor bukett av torkat material, fröställningar och annat jag hittade, direkt ur naturen. Jag kunde känna hur inspirationen och längtan att återvända till naturen kom flytande från buketten, genom mina händer och in i kroppen. Där och då bestämde jag mig för att börja använda mig mer av det naturen erbjuder.


Idag har jag plockat en liten bukett med liknande material i Terjärv. Att ge mig själv en ledig dag från Floristgaraget och bara få ägna mig åt en annan kreativ konstform gör mig gott. Jag har saknat att skriva och bloggen här på hemsidan ekar tom trots att jag lovat mig själv att dokumentera det här året. Dokumentation av olika slag har alltid varit viktigt för mig, och det känns som en förlust att jag har låtit mina två första företagar-år försvinna ut i tomma intet.
När kursen ”SKRIV FÖR ATT MÅ BRA” plötsligt dök upp i mitt instagramflöde tänkte jag inte många minuter innan jag anmälde mig som deltagare. Jag behöver den här boosten för att komma igång med mitt skrivande igen och den här buketten får symbolisera dagen i Terjärv. Den får påminna mig om hur naturen alltid finns där runt hörnet och hur femton kravlösa minuter kan starta om alla sinnen.


Våra invanda spår är alldeles för lätta att gå i och alldeles för svåra att ta sig ur. Förhoppningsvis ska jag efter idag komma ihåg hur roligt det är att skriva ner sina tankar. Spara alla minnen från den här spännande tiden i mitt liv när Floristgaraget ännu är ungt och fortfarande formas efter alla de val jag gör. Jag ångrar redan nu att jag inte skrivit ner mer om odlingen, vad som fungerat bra och vad som inte alls är odlingsvärt.


Att ångra sig hjälper knappast, men det är en erfarenhet som gett mig lärdomen att jag vill dokumentera livet i och runt Floristgaraget.

25 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page