top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Entreprenörens januari

Det är den här månaden som ska vara den lugnaste i min bransch. Floristerna tar ofta ledigt och åker på semester i januari eftersom kunderna är nöjda efter julblommornas tid och i allmänhet inte heller har storslagna fester.


Jag tar inte semester.Missförstå mig rätt. Min semester tar jag två dagar per vecka i juli. Då smiter hela familjen i väg till sommarstugan och lever lite för tätt inpå varandra för att sedan återgå till den hektiska sommarlovsvardagen.Eller jag hade faktiskt planerat in allt sådant som jag inte hinner med någon annan gång. Studera lite extra, städa upp ordentligt i garaget, uppdatera hemsidan, sortera foton... Men min "lugna" månad har hittills inte alls varit särskilt lugn.


Den här veckan har jag däremot haft det lugnare med beställningar, men istället har jag suttit på föreläsning en kväll och haft 10-årskalas för sonen en kväll. Och då är det bara onsdag. Till helgen stundar ett andra 10-årskalas och en heldag i stjärnhallen när samma tioåring har säsongens första turneringsdag i innebandy. Hemmaturnering -som samtidigt betyder talko för innebandyföräldrarna.


Nästa vecka har jag också en föreläsningskväll påföljt av en heldag av workshops med business shack (ni läste väl på ÖT om de drivna kvinnorna bakom nätverket? Det kan funka att läsa via den här länken.). Dagen efter det har jag en jäääättestor beställning på buketter till ett evenemang och högst antagligen ett kompiskalas att hålla i trådarna för då följande helg.
Som du ser är det inte ens närapå dags att förbereda sådder till odlingen.

Därför hoppar jag i snöhögar med lurven istället.Jag börjar tro att det där med att januari är en lugnare månad för florister hör till skrönorna. Att det bara är något som folk trodde på förr i tiden. Eller stämmer det faktiskt? Kan någon bevisa det för mig isåfall.

Tills motsatsen är bevisad tar jag förnöjsamt tag i alla mina uppdrag och lärotillfällen. Tummar lite på fröpåsarna på lunchpausen, hoppar runt med Igor i snöhögar och förbereder mig inför mitt första yrkesprov.39 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Jag, kvinnan

Comentarios


bottom of page