top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Nu sticker något upp!

Hurra hurra så glad man kan bli när de första tulpanknopparna börjar synas! Vintern har varit så lång och hållit oss i sådant järngrepp i år att det känns som en riktigt storseger när så mycket snö smält bort att man ser liv.Här på södra sidan av Floristgaraget har jag mina dahliabäddar. Där mitt i bäddarna har jag satt ner en rad med tulpanlökar och på bägge sidorna planterar jag sedan ner dahliorna. Min plan är att när jag gödselvattnar mina dahlior kommer tulpanlökarna att få sin beskärda del av näringen.


Tulpanlökar behöver få näring för att orka samla energi, bilda sidolökar och blomma nästa år igen. Jag har stora förhoppningar om att det ska lyckas och gör det så kommer det också ta bort ett extra arbetsmoment för mig. Hittills har jag grävt upp tulpanlökarna efter blomning och förvarat dem på olika ställen i odlingen över sommaren... inte för att det är så man ska göra, utan bara för att jag har behövt odlingsplatsen för andra blommor.


Berätta gärna hur du gör och om det fungerar så kan jag i min tur utveckla mina odlingssätt.

60 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page