top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Om Floristgaragets 3 år och visionen jag har

Det har gått lite mera än 3 år sedan pandemin tog sitt fäste i världen. En vecka före alla skolor stängdes ner i Finland öppnade en ny blomsterhandel i Nykarleby. Då visste jag inte hur det är att vara företagare och ingen visste hur det skulle bli med en pandemi. Jag hade som tur beviljats startpeng och kunde iallafall luta mig tillbaka på den oavsett hur världsläget skulle påverka eller om kunderna ens skulle hitta hit.

Kunderna hittade minsann och pandemin drabbade inte blomsterbranschen negativt. Tvärtom ville människor ha blommor i sitt hem för att markera att helgen hade kommit eller bara för att pigga upp tillvaron under nedstängningen. Och när man inte fick lov att besöka sina äldre släktingar blev blombud ett sätt att visa att de fanns i ens tankar. Det fanns så mycket kärlek och omtanke i luften den våren.


Min vision när jag bestämde mig för att det skulle bli ett Floristgarage var egentligen mycket blurrig för den utomstående. För mig fanns det en inre bild av en slags harmoniskt grönskande samlingspunkt med hav av blommor, svävande fjärilar och kvittrande fåglar i värmande solsken. Jag såg mig själv sitta med en kaffekopp i ett vackert växthus efter att ha bundit buketter till kunder hela förmiddagen medan katterna vilade i stolarna bredvid och barnen lekte snällt (!) tillsammans.2022Nu är jag bara på mitt fjärde år, visionen består och jag är på god väg mot den med min välfyllda odling. Växthuset är inte så fint som jag såg det för mitt inre, men just den delen måste få ta lite tid, jag har ändå redan rätt mycket av det material som behövs för att förverkliga projektet.

När mitt fina växthus av gamla fönster står på sin plats vill jag inte bara sitta ensam med min kaffekopp. Jag vill också att mina kunder och gäster ska kunna sätta sig ner och njuta av allt det vackra. Bara mina barn blir lite äldre har jag lovat att de ska få ha sommarcafé i anslutning till garaget.


Vi tänker oss att det här med växthus och café kanske kan hända inom de tre kommande åren. Då är min äldsta ändå 13 år och tillräckligt stor för att ansvara för kaffekokning och tilltugget. Att räkna är redan en så stor del av hans personlighet att det där med att ta betalt är något jag inte oroar mig det minsta för.


Hänger ni med? Kan du se dig själv sitta i mitt varma växthus en solig dag i juni, med en kaffekopp och god bulle i handen?

30 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

48 h

2 Comments


Guest
Jun 08, 2023

Hej Sandra!


Brukar med stor glädje följa med floristgaraget på insta, just ett sånt ställe skulle jag egentligen också vela ha här i Esbo men har ännu inte vågat börja (och heller inte bundit buketter på alvar sen 2016 så drömmen börjar vara allt mera avlägsen) så idag önskar jag mest att nykarleby låg närmare så jag skulle kunna gå hos dig och njuta typ dagligen.


Hoppas de fortsätter lika bra och att barnens kafe blir succse!


kram,

Ylva

Like
Hejsandra
Hejsandra
Jun 13, 2023
Replying to

Hej Ylva! Du är så välkommen upp hit och hälsa på när du har vägarna förbi! :) Jag lovar att bjuda på kaffe!

Ha det bra! Sandra

Like
bottom of page