top of page

Vintersquash på bordet i januari

  • Skribentens bild: Hejsandra
    Hejsandra
  • 21 jan. 2019
  • 1 min läsning

Vi har ätit den sista vintersquashen (som är typ samma som pumpa bara att det låter lite godare med vintersquash) och jag känner starkt att jag vill odla mera sådana kommande säsong. Jag vill lagra upp så att vi kan njuta av den milda smaken fast varje helg under vinterhalvåret. Det smakar bra att äta sin egenodlade mat också på vintern. Ja det smakar SÅ bra att jag sätter ugnsbakad pumpa på prispallen som årets godaste!




Överst: Sommarsquash. Den växer mer som en buske medan vintersquash bildar långa rankor.

Under:Vintersquash. Jag minns tyvärr inte vad det här är för sorts vintersquash. Eventuellt ’Blue kuri’ eller någon jag köpte på garden flora.

Problemet för mig har varit att jag inte vetat vad jag ska göra med en vintersquash. Man kan googla, men det tar ändå tid och energi att lära sig hushålla med en ny grönsak på det sättet. Sist och slutligen var det inte värre än att skala, skära och tänka på hur man gör med en batat.

Jag har testat på att både göra ugnsrostad pumpa och använda i frestelse/gratäng. I det senare smakar det som vilken potatis eller batat som helst och det känns nästan nervärderande för en så fin (egenodlad) grönsak. Men WOW så god den är i ugnen! Och dessutom är det få kolhydrater och lågt GI-värde i pumpa.

PS. Pumpa är superlätt att odla!

Comments


 ©2024 av Floristgaraget 3101879-9

Också öppet enligt överenskommelse

Källbackgatan 9
66900 Nykarleby

Öppettider:

Onsdag 10-16
Torsdag 10-16
Fredag 10-17
Lördag 10-14

5D709F02-DEDA-4AA8-8B14-1493710B28BA.png
bottom of page