Blommor till en begravning får gärna kännas personliga.
På Floristgaraget lyssnar vi till dina önskemål och ger förslag så designar vi tillsammans den blomsterhyllning som känns bäst för dig.

Här ser du ett urval av blomsterhyllningar som kan beställas till begravningar.

Skrolla neråt för mer information och prisuppgifter

Handbundna buketter

klicka på pilen för fler bilder

Begravningsbuketter med skaft

klicka på pilen för fler bilder

Hjärtan och andra former

klicka på pilen för fler bilder

Priser

Här ovan finns exempel på ett par binderier och deras ungefärliga pris.

Binderier är unika hantverk och ingen bukett är den andra lik. För mer exakt pris vänligen ta kontakt.

Notera att priset på buketter till begravning varierar med årstiderna. Valet av blommor och vilken mängd som önskas inverkar också på det slutliga priset.

Vid behov, fråga om leverans direkt till kyrkan eller kapellet.

Traditionellt droppformad begravningsbukett cirkapris 50€-95€

Hjärtformad blomsterhyllning i stickmassa 70€-95€

Miljövänliga hjärtformade binderier, 100% plastfritt 40€-130€

Handbundna gravbuketter 25€-45€

Att bära fram blommor vid begravning är en tradition som har funnits med oss i tusentals år. Det är ett sätt att hylla den bortgångne och samtidigt ge något vackert på färden. Tidigare användes ofta kransar vid begravning eftersom den symboliserar det eviga livet, att det varken finns början eller slut och solens gång på himlavalvet.

Vilken bukett som är vanligast varierar mycket från land till land. Här i Finland är den droppformade låga begravningsbuketten den mest använda men formbinderier så som hjärtan blir allt mer vanliga att sätta ner vid begravning.

 

Hur man ska veta vilka blommor och färger som ska användas är inte alltid enkelt. Att ta fasta på minnet av den avlidne är en bra riktlinje. Vilken var Hens favoritfärg? Tyckte Hen om skogen, skärgården, fiske? Bara för att nämna några exempel att ta fasta på vid valet av färger eller blommor.

Leverans till Nykarlebys alla kyrkor och kapell går att ordnas.

Till dig som anhörig,

Blommor till det här tillfället är vackert men kan också kännas betungande att besluta om i sorgeprocessen. Ta den tid ni behöver, leta fram fina minnen och basera era val på personliga färger, en känsla eller något som hen tyckte om. Det kan vara skogen, en blomma, en färg eller något helt annat. Vi kan tillsammans sätta oss ner i lugn och ro för att fundera över kistdekoration eller dekoration av urna, begravningsbukett och andra eventuella blomsterdekorationer. Jag hjälper er att hitta passande blommor till begravningen. Ring gärna i förväg så jag vet att ni är på kommande.