top of page

Vem är floristen vid Floristgaraget?

Jag heter Sandra Neuman, utbildad florist och trädgårdsmästare inom blomster och handel.

Jag är en kreativ, och social person som älskar färger och tycker att ogräsrensning är avkopplande.

För 13 år sedan flyttade jag och min man in i ett hus på Källbacken i min hemstad Nykarleby. Under de här åren har familjen utökats med två barn och en mängd olika djur. Trädgården har gått från mycket gräsmatta till nästan ingen gräsmatta alls. Vi har radat stenar, grävt upp stubbar, fällt träd och planterat växter.

Redan då fantiserade jag om att man kunde ha en gårdsbutik i det gamla röda uthuset med blå dörrar. Jag tänkte på ett café men det blev ett garage fullt av blommor.

Att få ha sin arbetsplats på sin egen gård är en förmån jag trivs med. Det underlättar när man vill leva ett enkelt liv med fokus på att själv få må bra.

Floristgaragets grundvärderingar

När jag blev egenföretagare tänkte jag noggrant igenom hur jag vill att mitt brand ska vara. Ganska snabbt kom jag fram till att de värderingar lever enligt nu, är sådana som jag också vill tillämpa som företagare. Sedan Floristgaragets start 14 februari 2020 är det de här tre punkterna jag alltid faller tillbaka på.

Floristgaraget odling

Medvetna val

Jag vill alltid sträva efter att använda så miljövänliga material som möjligt i mitt arbete. Buketter packas av den orsaken endast i papper och i sällsynta fall kombinerat med cellolusabaserad cellofan.

När jag köper in snittblommor sätter jag alltid extra fokus på var blommorna är odlade. Många av våra snittblommor odlas i Nederländerna och andra delar av EU. Men många snittblommor  importerat från Sydamerika och Afrika och de blommorna väljer jag gärna bort om jag kan.

Hållbarhet

Jag vill att du som väljer att handla från Floristgaraget ska veta att det är en mycket harmonisk, glad och stressfri människa som jobbar här. Det är en mycket viktig ingrediens för en hållbar livsstil.

Ett lugnt tempo i vardagen är också nyckeln till genomtänkta och personliga binderier.

Mitt bidrag till en mer hållbar bransch är delvis att odla egna blommor. Arbetet börjar redan på våren när frön ska sås, och avslutas på hösten när tulpanlökarna sätts ner.

Jag är löjligt förtjust i att sortera skräp och återbruka det som ser ut att kunna användas på nytt.

Flexibilitet

Att välja rätt snittblommor till rätt ändamål är A och O för att få en hållbar bukett. Här kommer flexibiliteten in i bilden när det kanske inte alltid blir som man tänkt. Men det blir alltid bra ändå!

Det är stor skillnad på valet av krukväxter beroende på hur du bor och om du tycker om att vattna eller helst struntar i det. Här kan jag hjälpa dig med rådgivning och skötselråd.

Här jobbar vi också på ett flexibelt sätt genom att anpassa öppettiderna enligt mina barns skoldagar och stå till tjänst också på kvällar och helger vid behov.

bottom of page