top of page

Vem binder blombuketterna på Floristgaraget?

IMG_3330 (1).jpeg

Ja det gör jag, Sandra Neuman, utbildad florist och trädgårdsmästare inom blomster och handel.

Jag är en kreativ, uppfinningsrik och social person som älskar färgen grönt och tycker att ogräsrensning är avkopplande.

För elva år sedan flyttade vi in i ett hus på Källbacken. Ett hus med en gård där vi sedan dess har grävt, planterat, radat stenar, odlat grönsaker och trivts.

Redan då fantiserade jag om att en dag kunna ha en gårdsbutik av något slag i det röda gamla uthuset.

Floristgaragets grundvärderingar

Medvetna val

Jag vill alltid sträva efter att använda så miljövänliga material som möjligt i mitt arbete. Buketter packas av den orsaken endast i papper. Jag är löjligt förtjust i att sortera skräp och återbruka det som ser ut att kunna användas på nytt.

När jag köper in snittblommor sätter jag alltid extra fokus på var blommorna är odlade. Många av våra snittblommor odlas i Nederländerna, Italien och Spanien. Men så är mycket också importerat från Sydamerika och Afrika och de blommorna väljer jag gärna bort om jag kan.

Hållbarhet

Jag vill att du som väljer att handla från Floristgaraget ska veta att det är en mycket harmonisk, glad och stressfri människa som jobbar här. Det är en mycket viktig ingrediens för en hållbar livsstil.

Ett lugnt tempo i vardagen är också nyckeln till genomtänkta och personliga binderier.

Mitt bidrag till en mer hållbar bransch är delvis att odla egna blommor. Arbetet börjar redan på våren när frön ska sås, och avslutas på hösten när tulpanlökarna sätts ner.

Flexibilitet

Att välja rätt snittblommor till rätt ändamål är A och O för att få en hållbar bukett. Här kommer flexibiliteten in i bilden när det kanske inte alltid blir som man tänkt. Men det blir alltid bra ändå!

Det är stor skillnad på valet av krukväxter beroende på hur du bor och om du tycker om att vattna eller helst struntar i det. Här kan jag hjälpa dig med rådgivning och skötselråd.

Här jobbar vi också på ett flexibelt sätt genom att anpassa öppettiderna enligt mina barns skoldagar och stå till tjänst också på kvällar och helger vid behov.

bottom of page