top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Bukettinspiration inför vändagen

I Finland pratar vi om vändagen, den dagen som i svenska almanackor går under Alla hjärtans dag. En dag när det blir en del buketter och blombud att dela ut runtom i Nykarleby. Den fjortonde februari är den kärleksfulla dagen och alldeles snart är den här igen. För att inspirationsboosta mig själv passar jag på att gräva igenom min bildbank på de mest kärleksfulla buketterna inför den här blomstrande dagen.


Hjärtbuketten


Buketten med hjärtformad konstruktion har varit en omtyckt modell under mina år som egenföretagare. Jag kallar den "Emmi" eftersom den från början blev beställd av min kompis sambo som ville uppvakta henne på vändagen. Han ville ha något extra kärleksfullt och jag som tycker om att använda naturmaterial ville göra något nytt -och hjärtbuketten blev designad.



Säg det med tulpaner

Men så befinner vi oss i högsäsongen av tulpantiden och tulpaner är aldrig fel på vändagen. De går att kombinera med vad som helst eller ingenting. Blandade färger, enhetligt i en färg eller flera nyanser av samma färg. För mig ligger det också varmt om hjärtat att använda tulpaner av den enkla orsaken att det finns en lokal odlare bara 10 kilometer från Nykarleby centrum.



Vi gillar ranunkler och anemoner

Med tulpansäsongen kommer också de skira anemonerna och maffiga ranunklerna. De passar på något sätt väldigt bra tillsammans både formmässigt och med tanke på att de alla trivs med svalare inomhusklimat. De flesta snittblommor hålls bättre om de inte står vid en värmekälla, men de här är extra kinkiga på den punkten. Det hjälper inte heller att vi befinner oss i en kall period där vi gärna värmer upp hemmen lite extra med eldstäder och luftvärmepumpar -som båda gör luften varm och torr.



Sprid kärlek och vänlighet -alla dagar

Alla hjärtans dag må vara en mycket kommersiell dag på året, och på många håll väldigt överdriven. Det är romantikern i mig som talar när jag säger att jag ändå gillar att med enkla medel kunna visa uppskattning den här dagen. Om det så är med ett par tulpaner, hjärtformade smörgåsar, choklad eller kort.

Hjärtbukett blombud
Floristgaragets stora hjärtbukett


64 visningar

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page