top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Det som växer i tamburen

…Och för att fortsätta på temat ”sånt som gror på lagombackan”.

Luftlöken har ränt iväg ordentligt, och snabbt har det gått också!


Ruccolan jag sådde för högst en vecka sedan har grott mycket bättre än vad jag vågat tro. Kanske det är växtlampan som har del i det. Kanske inte. Jag har inte odlat ruccola inomhus förr.Det här är rödbetsblad ’bull’s blood’ (BETA vulgaris var. Conditiva ’Bull’s blood’) som har växt så här bra.
Det här är kronärtskocka på första bilden och purjolök på den andra. De här två förkultiverar jag inomhus så att de ska hinna växa till sig tillräckligt mycket innan de får flytta ut. Odlingssäsongen är alldeles för kort för att de ska hinna bli skördeklara om man sår på friland, så att förkultivera (eller förodla om man föredrar det) är nästan ett måste. Liksom tomat, gurka, chili, paprika och en mängd andra grönsaker.

Purjolöken hade jag inte tänkt så så här tätt, men kaffefiltret som fröna fanns i gick sönder och alla frön föll ner i random krukor. Jag vet inte om det lyckas att skola om purjo (någon som vet?), eller om jag borde så en ny omgång.Och titta! Jag får ta tillbaka det där med att det inte händer något med ingefäran! Här har det visst börjat spricka upp lite!

8 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page