top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Floristhunden Igor

I höst hittade en hund till oss. Vi hade kanske inte tänkt oss ett till djur just nu, och ska sanningen fram låg en hund ganska långt ner på anskaffningslistan. Men så blev det när vi blev förälskade i omplaceringshunden Igor. Jag är glad att vi vågade kasta oss in i hundlivet igen och Igor har bidragit till en så mycket mer glädjerik vardag för hela familjen.


Med hund kommer en del förpliktelser. Sedan barnen slutade sitta i barnvagn har ensamma promenader känts ganska meningslösa för mig ... Nu promenerar jag plötsligt flera kilometer bara Igor går vid min sida. Jag inser att det låter mycket idylliskt men jag ska säga att det många gånger är allt annat än harmoniskt med en stor, stark och lekfull unghund. 1,5 år är en ganska jobbig ålder när det ska testas gränser, trotsas och en del dagar har Igor glömt precis allt han någonsin kunnat.

Lyckan att ha en hund är obeskrivlig. Det är en personlighet som råkar ha fyra ben, svans, fladdrande öron och en massa ulligt hår, men som kom in i vårt liv som den femte familjemedlemmen.


Storleken på Igor kan bli en spännande kombination med min snittblomsodling. Har vi tur går det riktigt bra, men jag är rädd att till exempel en rusande katt kan leda till en närmast ångvältsliknande situation med lurvet här. Då kan det vara tack och hej med blomstren i odlingen. Det kan bli aktuellt med inhängnad av något slag för att beskydda den här sköra delen av gården.


Jag planerade att Igor skulle få hänga med mig i Floristgaraget på dagarna. Det har inte blivit så mycket lurv i garaget under de första månaderna med Igor... Dels har jag haft en praktikant med mig och dels har en stor del av utrymmet varit fyllt med kransmaterial och julblommor. Nu när det är en lugnare period och jag står ensam i Floristgaraget igen så är det nice att kunna ta med sig en kompis till jobbet ibland.


Jag har en del hundrädda kunder, men de är bra på att be mig ha hundfritt i garaget när de är på väg. Jag har också gränsat av den del av garaget där Igor får vara, så vill kunderna inte hälsa på honom så behöver de inte det.

74 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page