top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Min amaryllis har frön!

Jag hade ju inte alls planerat att min amaryllis skulle blomma i januari istället för vid julen. Men nu blev det så, och den fick blomma bäst den ville tänkte jag. Sedan kom det frökapslar som såg intressanta ut, och jag lät dem vara.


Nu har frökapslarna mognat och öppnat sig, blottar sina mörka frön och då kan jag inte längre låta dem vara. Så, nu har jag frön från en kapsel och väntar på att tre till ska öppna sig… Jag som inte ens vill ha amaryllis. Hjälp ändå, och var ska alla de här rymmas? Och hur gör man?
Efter lite forskning verkar det inte så svårt att få de här platta fröna att gro eller växa, men det tar fyra år innan löken blivit så stor att den kan blomma. Nej vet ni, jag inser redan nu att det här inte är något för mig.

51 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page