top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Mina nya växter

Idag överraskade jag mig själv med att inte alls ha lust att sitta hemma på min lediga dag. När jag satt och drack mitt morgonkaffe framför nyhetsmorgon skrollade jag samtidigt genom min gröna instagramfeed. Ivern blev stor och jag bestämde mig hastigt för en tur till Jakobstad för att ”titta på allt det gröna vid trädgårdscentret”.

Det händer inte alltför ofta att jag köper flera grönväxter på samma gång, men nu hade jag svårt att bara välja en kruka att ta hem.



Den första jag fick ögonen på var den här bladkaktusen. Epiphyllum anguliger, flikig bladkaktus eller fiskbenskaktus. En trendig växt som jag spanat in på flera gröna instagramkonton.



Sedan fastnade mina ögon på en växt som jag aldrig tidigare sett. Växtsättet liknar väldigt mycket gullrankan men för mig såg bladen obekanta ut. Som tur fanns växtkunniga Lotta i närheten som kunde kolla upp växtens namn. Visst är det en gullranka! Epipremnum pinnatum ”marble planet” (Devils ivy på engelska).



Kalanchoer är en favoritgrupp av växter, så en sån behövde jag förstås också förära mitt hem med. Vad den här har för fullständigt namn kan jag inte svara på för tillfället. Men jag uppdaterar när jag vet.



Det fanns så många häftiga sansevieria att jag hade svårt att välja bara en. Men jag vet ju var de finns om jag känner att jag behöver fler än den här ena. Den som hade turen med sig var den här ljust, ljust gröna bajonettliljan (”svärmorstunga”, Sansevieria trifasciata ’moonshine’

I helgen ska jag sätta upp de nya hyllorna i fönstren, så har jag någonstans att ställa alla växter också. Besväret med de hyllorna kommer det historien om då.

6 visningar

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page