top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Negativt för naturens bästa

Jamen visst är det ett fantastiskt skönt väder vi har! Nästan tjugo plusgrader och strålande solsken och det när vi inte ens nått maj. Jag tycker också att det kan vara nice att få ta av sig jackan istället för att behöva klä sig i vinterstövlar, men det här som brukar vara min favoritårstid är inte riktigt som den ska vara.



Jag brukar tycka allra bäst om april och maj när vädret inte är det bästa. När det inte är för varmt för att jobba i trädgården och regnet öser ner ena dagen medan det nästa dag är snöstorm. Det ska vara så att man nästan överväger att ta av sig jackan och bara ha understället då man gräver. Nu är det lika varmt som i juli då när jag brukar låta bli trädgårdsgörat för att det är för varmt och man fort blir trött.


Att jag inte riktigt kan njuta av sommarvärmen beror också på falskheten det blir i kombination med att det bara är april. Naturen luras att vakna trots att det är ungefär sex veckor kvar tills frostrisken är förbi. Den rådande värmen sätter fart på träd, perenner, buskar, insekter. Hela naturen styrs till stor del av värmen

9 visningar

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page