top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Nyskördat i maj


Pak choi ’summer breeze’ sådd 5 mars inomhus




Att äntligen kunna gå ut bakom uthuset där jag har köksträdgården bara för att spontant hämta in något grönt att äta till maten, det är lycka. Sann lycka och lyxigt värre. I växthuset har vi superfina pak choi som trivts utmärkt och växt sig stora. Vi har också sallatsblad, dill, olika gröna blad och rädisor. På friland kan vi skörda vitlöksblast, gräslök, oregano, rädisor och babyspenat. Alldeles snart har vi skördeklar pak choi också på friland. Det löns absolut att våga plantera ut tidigt, det är en lärdom jag tar med mig redan så här tidigt på säsongen.


Något som däremot inte gett särskilt bra resultat är rädisor i växthus. Visst har de växt sig fina och går att skörda, men det har växt minst lika bra på det varmaste stället på friland. Det här gör mig förstås lite fundersam över hur nödvändigt det egentligen är med de tidiga skördarna i mitt växthus när sydsidan av uthuset ger samma resultat. Om inte till och med bättre eftersom spenaten i växthuset har gått i blom medan den är finfin på friland.



Ibland kan det komma in några pyttesmå snigelbebisar som gömt sig innerst i pak choi-rosetten. De är bara att plocka bort och fortsätta njuta av det gröna krispet.

5 visningar

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page