top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Omställningskurs i Nykarleby

Att jag sitter här och skriver om klimatångest, Greta Thunberg och miljöpåverkan är meningslöst om jag inte själv också lever som jag lär. Det går att googla sig fördärvad och plöja genom hela internet i jakt på vad du kan göra för miljön.

eller om du har tur så ordnas det en kurs om precis det på en ort nära dig. Typ Nykarleby. Det är ganska centralt för alla i hela österbotten att ta sig till min vackra stad för att inspireras och visionera.

Under veckoslutet 16-17 februari finns möjlighet för alla att komma och lära sig om hur just du kan bidra på ett personligt plan men också som en del av samhället. Gisela Linde kommer från Åland och David Bennet tar sig hit ända från Sverige för att dra kursen åt oss i österbotten. Så att vi också kan bidra.

För att kunna göra en förändring för miljön måste vi bara börja någonstans. Kanske är det precis här det är vi ska börja. Samlas och lyssna på de som läst på, fundera tillsammans och försöka.

”Målet med omställning är att minska klimateffekterna

och stärka lokalsamhället.”

Det här är Anna Jungarå, känd från dagens tidning där det också står om kursen, en sann självhushållare.

Jag känner klimatångesten hänga över axlarna nästan ständigt och ändå funderade jag ända tills nu om jag skulle gå på den här kursen eller inte. Hur tänkte jag där? Jag vill ju göra något för att mina barn och hela deras generation inte ska behöva känna den här samma skuldkänslan. Det måste finnas något mer jag kan göra än det jag redan gör, och det är DET jag vill lära mig och kommer att få lära mig på den här kursen.


Att odla egna grönsaker är ett ganska bra sätt att göra något för miljön.

Kom du också, jag tror att det blir en trevlig helg som sätter bollar i rullning. Vill du veta mera om evenemanget kan du klicka in dig på facebook, eller ta kontakt med någon av kursplanerarna. Anna Jungarå eller Anna Övergaard.

Tycker du att det låter intressant?

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page