top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Saint Paulia, not my cup of tea

Vilken växt tycker du allra minst om? Vilken skulle du liksom aldrig låta stå på ditt fönsterbräde?

För mig har det alltid varit Saintpaulia som varit usch och fy. Fortfarande är det den som jag helst inte vill ha hemma. Den och den klassiska begonian med röda (eller annan stark färg) stora blommor.

Suprise! Nu har jag både begonia och saintpaulia här hemma trots allt! Men såklart inte de sorter jag inte tycker om. När man börjar googla runt och forska kan man förvånas över hur olika sorterna kan se ut.

När det kommer till den klassiska saintpaulian som många äldre har i sina fönster, ni vet den där vars blommor är blå, rosa eller lila med vit kant så är det mycket växtsättet som jag inte riktigt faller för. De känns platta och tvådimensionella. Sedan hittade jag den här med små, ljusrosa dubbla blommor och ett dekorativt och fylligt bladverk.


Vad säger du? Känns den lite annorlunda än den traditionella?


3 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page