top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Vi ska odla tillsammans!

De senaste veckorna har bloggen fått ge sin tid till förmån för annat. Ibland har jag jobbat, ibland har jag varit på kurs och däremellan bara haft jättedålig inspiration. Men framför allt har jag haft fullt upp med ett jätteroligt projekt!


Minns du att jag skrev om omställningskursen i början av året? Den där helgen där vi reflekterade över klimatfrågor och den värld vi lever i. Då när vi diskuterade vad vi kan göra tillsammans för att stärka gemenskapen i samhället fick jag en idé som jag inte kunde släppa. Jag ville odla grönsaker tillsammans med andra. Delar man på det tunga arbetet kan man faktiskt tillsammans skörda mycket mer för mindre arbete. Jag såg redan då var jag helst ville hålla till och jag såg för mitt inre hur roligt det skulle vara att inte alltid behöva sitta i sin ensamhet och rensa ogräs.


Den där visionen då i februari sattes i rullning när Kredu tillfrågade Ida om odlingskurs och Ida i sin tur kontaktade mig. Vi har chattat, förkastat och sparat idéer, haft möte efter möte för att sätta planerna, ringt runt och kollat upp, beställt frön och marknadsfört lite i smyg. Vi har kollat intresset och det har visat sig att ganska många är nyfikna på det här. Nu börjar det vara nära med projekt Tillsammansodling i Nykarleby.



Precis som i visionen ska vi hålla till på det finaste stället i hela Nykarleby, med stöd både från stadens sida, Kredu och många enskilda personer som tror på det här.

2 visningar

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page