top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Mera tulpaner till folket

Köpte jag precis ett till gäng med tulpaner till nästa säsong? Oh yes I did!


Orsaken till att jag, trots att jag redan har satt in en beställning av tulpaner, gör en till är helt enkelt den att jag inser att jag behöver dem! I år har jag mycket, mycket färre tulpaner än vad jag har haft de senaste åren och jag saknar dem så mycket. Tulpaner är inte särskilt efterfrågade till buketter så här års, men jag smyger med specialtulpaner iallafall när jag har möjlighet... det är helt enkelt för att jag behöver ha dem för min egen skull.


Tulpanodling
2022 gav ändå mängdeffekten

Det låter kanske inte särskilt bra ekonomiskt att sätta tulpaner år efter år för att sedan inte ha så stor efterfrågan på dem. Men jag tänker att om jag fortsätter att kämpa för att det ska finnas ett utbud av lokalt odlade blommor enligt säsong så behöver jag visa på hur användbara tulpanerna är den här årstiden.

Sandra vid Garden Flora i Bennäs har självplock av tulpaner i år och jag vet att hon liksom jag värnar om det inhemska. Nu är vi två Sandror som kämpar för att få fram medvetna val inom branschen.Den där på två första bilderna heter Zombie, och den borde jag nog egentligen skaffa mig lite fler av för den är fantastiskt!!


Tack och hej från den tulpanlösa floristen.

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page