top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Nu planerar jag blomsterprakten 2022

Som det blommar! Rölleka, luktärt, blåklint, atlasblomma, lejongap, broksalvia och allt det där andra granna jag har i odlingen. Dahliorna blommar inte ännu men ruvar på flertalet knoppar som bara väntar på att få slå ut sina otroliga blommor.


Nu peakar odlingarna för oss blomsterbönder... och vad gör jag? Planerar nästa odlingssäsong.


Förra året gjorde jag likadant och satt med planeringshäfte, fröfirmors hemsidor, skisser och idéer. Det är som att när man är mitt uppe i det är det lättast att veta vad man vill ha. Instagram svämmar över av de sommarblommor som blommar just nu och jag har inspirationen på topp. Planeringen blir äkta när jag gör det i den stunden.

I december, januari och februari när den naturliga planeringstiden infinner sig är jag så trött på vintern och det blir lätt för mycket fantasier. Jag tror att jag vill ha en massa som jag egentligen inte behöver. Jag vill testa alla frön jag ser men tappar suget när det väl gäller. "Hur tänkte jag här?" är en återkommande fras när jag bläddrar genom mina fröpåsar jag i all iver beställde hem i januari.


I år är jag dessutom en aning besviken över hur mycket i odlingen blev mindre bra. All zinnia åt sniglarna upp, slöjsilja har jag mer än vad jag behöver och inte minsta solros har jag sått. Det är en besvikelse med alla de här missarna och då är det roligare att göra planeringen riktigt bra inför nästa år.


Vet du att ni planerar bröllop 2022 och vill ha närodlade blommor? Då kan ni redan nu ta kontakt så får jag planera in dem i odlingen. En del blommor behöver sås redan tidigt för att komma igång och hinna blomma, och om så är fallet är det ännu viktigare.

331 visningar

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page