top of page
  • Skribentens bildHejsandra

...och vinnarna är!

Vem har gjort bäst ifrån sig? Varit mest uthållig? Gjort sig förtjänt av en extra dos näring? Och vem har gjort mig mest besviken?

Nu är det dags att dela ut årets utmärkelser bland alla primadonnor och paddor i odlingen! Here we go!

Årets revansch

Efter fjolårets minimala ansträngning och med endast 7 cm långa stjälkar är det här en annuell som i år har visat på stor beslutsamhet och kraftansträngning!


Vinnaren är: Jungfrun i det gröna!!
Ett hedersomnämnande går till zinnian som gett massvis med blommor i år! (Ifjol hade jag EN blomma)

Årets flopp

För andra året i rad har denna omtyckta skönhet gett mig hard feelings och högt blodtryck med sin envishet. Från två påsar frön fick jag fyra plantor som blommade alldeles för sent på säsongen.


Vinnaren i kategorin "Årets flopp" är: Sommarrudbeckia 'Sahara'

Årets Långkörare

En nykomling som överraskade rejält med både kvantitet, kvalitet och produktivitet. Ett välkommet tillägg i buketter från midsommar till oktober och som torkad i höstens kransar.


Priset för årets långkörare går till: Jungfruhirs!

Årets sega råtta

Det finns de som är sega i starten och de som aldrig vill ge upp. Den oslagbara vinnaren i årets race har båda egenskaperna. En aningen trög start kompenserades med härligt långvarig blomning ända in i oktober!


There's no one else for this award than: Lejongap!! Bra kämpat och still going strong!
Årets my bad (eller gör om gör rätt)

Potentialen var det aldrig något fel på och ända från början hade fröna stora ambitioner att nå nya höjder. Men så kom jag in i bilden och insåg för sent att det här är växtrikets giraffer jag sått. Förlåt, nästa år ska ni få två nivåer med stödnät!


I kategorin där jag är förloraren är vinnaren: Scabiosa!!
Årets mest självständiga

År efter år bevisar den här skira skapelsen sin självständighet genom att så sig själv på fel ställen och ändå nå sitt bästa jag.


Keep up the good work! Ett stort grattis till Broksalvia!!

Årets perenn

För sitt engagemang i den biologiska mångfalden och generositet gentemot insektlivet har den här växten bevisat sin status i odlingen. Den har tagit ett enormt kliv framåt och mångdubblat sina blommor.


Vinnaren är en riktigt gammal goding: Röd solhatt!

Årets gröna blad

En växt med pålitlig och jämn bladkvalitet genom hela säsongen. Generös tillväxt och levande uttryck. Med sina variationer i färg, höjd, täthet och blomningstid skulle denna perenn platsa i många kategorier, men det är bladen som för den till en oslagbar seger!


Det finns en orsak till att jag har så många! Vinnaren är: Astilbe!

Årets "Välkommen åter 2023"

Man kan säga att förra året flopp har tagit en ordentlig revansch. Skira små spiror i rosa nyanser som bara tycks bli fler ju mer man använder. En långkörare från tidig sommar till sen höst gör att den här växten tar hem det ärofyllda priset som årets "Välkommen åter 2023"


Grattis säger vi till: Purpursporre!
Inte en enda dahlia tänker ni kanske nu... men det är så här det ligger till. Eftersom juryn inte kan utse bara EN vinnare i kategorin "årets dahlia" har vi valt att spjälka upp kategorin i flera underkategorier. Juryn har bett om förlängd betänketid och återkommer när man är enig.
Liknande inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page