top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Att planera nästa odlingssäsong

När planerar du vad du ska odla för blommor och växter nästa år? Jag är en sån som tycker att jag har mest realistiska och logiska tankar om vad som fungerar i buketter under högsäsongen. Alltså innan jag har skördat det jag odlat den pågående säsongen börjar jag redan gå genom vad som funkat bra och vad jag kanske inte alls har använt i så som jag tänkt. Skulle jag inte planera nästa odlingssäsong förrän januari-februari (så som jag har gjort så många år tidigare) så vet jag att det kliar alldeles för mycket i fingrarna och det tenderar att hamna många fler fröpåsar i handelskorgen än vad jag behöver.


I oktober-november öppnar många upp försäljning av frön inför nästa odlingssäsong, och jag är där och handlar. Då har jag redan utvärderat den gångna säsongens blommor och vet vad jag vill satsa på.


Igår fick jag den första leveransen. Ett tjockt kuvert med de finaste fröpåsarna från Botania i Danmark. De är en av mina noga utvalda leverantörer av utsäde till min snittblomsodling eftersom de har bra sorter som passar mig.


trevliga fröpåsar från botania

Och då vet jag att det är många som har problem med hur man ska förvara alla fröpåsar och dessutom enkelt ska kunna ha en överblick och system för att veta var allt finns. Jag har lösningen...

Min son samlar på pokemonkort och när han har letat efter plastfickor för att sätta in sina kort i en mapp var det så självklart att samma system fungerar med fröpåsar också!


Stora fröpåsar behöver man vika en eller två gånger, men sedan har man alla påsarna på samma ställe och kan sortera dem i alfabetisk ordning eller enligt när de ska sås. Mina är för tillfället i alfabetisk ordning tills jag har beställt alla sorter och kan sätta mig ner och sortera dem en andra gång enligt tid för sådd... Lite så där som min son varannan dag sitter med sina pokemonkort och sorterar dem om och om igen.


system för att hålla ordning på förpåsar

Det är genialiskt, eller hur?

Liknande inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page