top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Snödrivor & fjärilsranunkel

Jag kan säga att de tankar som går igenom huvudet på den här entreprenören en söndagskvällen är många. Här räcker inte bara de egna händerna till för att kunna räkna dem. Vad borde jag göra ännu ikväll? Vad händer inkommande vecka? Vilka blommor måste jag specialbeställa? Plus all planering och logistik gällande barnens skola och fritidsaktiviteter (åtminstone har det äldre barnet en träningsmatch och en turneringsdag i innebandy de närmaste sju dagarna).Här måste jag pausa när jag kommer på att jag faktiskt inte har kollat om jag behöver beställa något från Holland inför nästa helg. Jag blev överlycklig att se hur många fina sorter av fjärilsranunkel det finns nu och villhövde faktiskt beställa två olika nyanser av rosa.

Fjärilsranunkel är bland de finaste blommor jag vet och håller sig fina i evigheter. Se ljusrosa blomma här ovanför... den orange är vanlig ranunkel.
Helgens stora samtalsämne har förstås varit snömängden vi fått här i Österbotten. Vi pratar alltså inte bara någon centimeter utan snarare decimeter. Jag är ändå tacksam över att vi har alla de här olika vädren här i Norden, det blir så enkelt när man ska småprata med kunderna.


Hela naturen är täckt av ett tjockt vitt snötäcke och snödrivorna vid vår husvägg når upp till fönstren. Igor är den gladaste hunden ever och studsar fram som en känguru i den djupa snön.

Jag gissar att växterna under snön också är glada just nu. För en månad sedan hade vi så lite snö att jag såg både julrosens blomknoppar, lavendeln och pärlhyacinterna sticka upp. Hade vi haft de här kalla nätterna då hade det kunnat sluta olyckligt för många av de känsligare typerna.
Från och med nu ska jag försöka få igång det här skrivandet lite mer regelbundet. Det lättar lite på trycket i ordarkivet och kanske frigörs det mer kapacitet till arbetsminnet också (Hörs det att jag är gift med en riktig it-nörd?)

imorgon tror jag det får bli en text om odlingen.

Titta förbi då också vetja!

45 visningar

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page