top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Jag, kvinnan

Förra året fick Nykarlebys enda (?) kvinnliga staty en cape av blommor för att hylla kvinnodagen. Ett spontant och roligt projekt som gav omgivningen lite färg i den kalla marsvintern. För min egen del kändes det gött att få göra något med svinnet, ge det till offentligheten på det här sättet, istället för att det ska slängas i komposten.I år gav jag mig själv en klapp på axeln, uppmuntran och stolthet över allt det jag har uppnått de senaste åren. Människor runtom mig har alltid sagt vad jag ska och kan göra, men samtidigt som jag sa upp mig från mitt gamla jobb blev jag självständig på riktigt. Då kunde jag börja agera utifrån mig själv och leva min sanning på många plan i livet.


Kvinnor (speciellt vi högkänsliga) kan så mycket mera än vad vi själva och de runtom oss ofta tror. Vi hamnar bara så lätt i den där självkritiska positionen när familjen, vänner, chefer och samhället inte visar sitt stöd och uppskattning.


Jag ville highfivea mig själv på kvinnodagen i år och säga "shit vad bra du är!. Du tog dig ur det där självkritiska tillståndet, startade ett framgångsrikt och hållbart företag på noll sekunder, gick igenom en krånglig och utdragen rättsprocess. Sätt också en pandemi på allt det, samt en ADHD-diagnos, diabetes och två glada npf-barn i skolåldern. Du är värd all stolthet du kan bära!"


Nästa år kanske Flora får blommor igen... det är något som tiden får utvisa.

39 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page