top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Januariträdgården '22

Att snön smälter i raketfart är visserligen ganska skönt efter månader med snöskottning och kyla... inte i januari! Det naturen behöver just nu är inte takdropp utan ett tjockt, skyddande täcke med snö. Snön skyddar trädgårdens alla växter från kylan och gör så att de faktiskt kan överleva vårt klimat.

Jag älskar att våren verkligen är bakom knuten, att småfåglarna sjunger och att solen riktar sina varma strålar rakt in i köket genom de otvättade fönstren. Och det är inte bara jag som gillar att ljuset hittar in, grönväxterna i fönstren ljublar nu efter de mörkaste månaderna.

Som tur är verkar det bli minusgrader en vecka framåt... och mer snö! Har du känsliga växter i din trädgård, sådana som uttryckligen ska täckas till vintern, är det en idé att titta över dem så att de verkligen är täckta. Jag vet att jag borde göra det med min klätterros 'above and beyond' bakom garaget. Den täckte jag inte in i höstas fastän jag borde ha gjort det, och där den är planterad brukar snön smälta jättesnabbt på våren.Klätterros 'above and beyond'
Klätterros 'above and beyond'


En sån här uppdatering kommer jag göra varje månad nu så att jag i framtiden minns hur 2022 såg ut.


Om du har något önskemål om vad jag ska skriva om här så kan du tipsa mig i chatten här på hemsidan. Jag tar väldigt gärna emot tips, annars kör jag bara på med mitt.

32 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page