top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Bröllops- och festmässa på Juthbacka herrgård

Jag har stått på flera bröllopsmässor genom åren, men det här var verkligen en av de roligare. Många intressanta frågor av besökarna och trevlig stämning.



Herrgården vid Juthbacka är den mest fantastiska festplatsen, både på insidan och på gården. Trappan upp till övre våningen, där det på mässan hade ställts ut brudklänningar från flera årtionden tillbaka (1948 tror jag var den äldsta), bjuder på ett magiskt ljus och perfekt för fotografering.

Här har vi först den trendiga STORA buketten i varmt rosa-champagne med rosen sweet avalanche, nejlikor, brudslöja, den lilla tofsen harsvans och förstås eucalyptus.



Den andra brudbuketten gjorde jag i vitt och storleksmässigt lite mindre. Att ställa ut på bröllops- och festmässor handlar mycket om att visa trenderna, variationer av den och förstås också vad man som florist kan. Därför frångick vi inte heller eucalyptus eftersom det är trendernas trend sedan några år tillbaka.


Buketten innehåller en stor krysantem, nejlika, rosen avalanche, papegojtulpan, brudslöja och eucalyptus. Att använda lite olika nyanser av vitt ger ett mer levande intryck än om man bara hade haft kritvitt.



Eftersom det inte enbart var bröllopsmässa, utan också festmässa, hade jag med en huvudkrans och ett bordsarrangemang. Allt i samma stil för att få ihop ett enhetligt mäss-bord. Kransen är gjord av nejlika, krysantem, vaxblomma och eucalyptus.



Arrangemanget är gjort i en loppis-shoppad såskopp och innehåller rosor, nejlikor, vaxblomma, brudslöja, bräken, eucalyptus, harsvans och bomull. Jag älskar att man kan använda det som man redan har hemma när man behöver något vackert på bordet.


3 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Jag, kvinnan

bottom of page