top of page
  • Skribentens bildHejsandra

Florist-VM

Tyvärr tog sig Pirjo Koppi inte längre än till en tionde plats i världsmästerskapen för florister, men glädjande nog gick titeln champion till den vars arbeten föll mig mest i smaken. Australienska Bart Hassam.


Skärmavbild. Pirjo Koppi tävlar för finland.


Att jag föll för hans binderier tror jag att har mycket att göra med alla nyanser av grönt, storlekar och former på blad han använde. När programledarna gick runt under den första uppgiften smälte de flesta deltagares arbeten ihop för mig förutom Bart Hassams gröna skulptur (också Pirjo Koppi stack ut från mängden med mestandels lila och pink).


Jag älskar asymmetrin som gigantiska streliziablad och väldiga varianter av flamingoblomman ger. Och den handbundna buketten! Så otippat med ett långt blad som hänger neråt från en gul-orange knippe blommor. Det är precis det här jag beundrar i de arbeten som trollats fram under helgen, att de är otippade och att florister är så förmögna att tänka utanför boxen.


Bilder från hela världsmästerskapet kan du ta del av på fleurcreatif.com och fleur creatif magazine på facebook. Vill du hellre se de olika tävlingsmomenten finns de på youtube under FTD world cup

7 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Jag, kvinnan

Comentarios


bottom of page